8 de gener del 2008

Felicitats, Simone!

Demà 9 de gener Simone de Beauvoir hauria fet 100 anys. El seu llibre més conegut, Le Deuxième Sexe, va ser rebutjat i vilipendiat a França quan es va publicar l'any 1949. A l'altra banda de l'Atlàntic, però, es va convertir en l'obra fundadora del pensament feminista. Em rebenta el tòpic que les feministes són totes lletges i gordes o lesbianes. Començant per la Beauvoir, que era guapíssima (malgrat el monyo a l'estil Ferrusola que no es va treure mai i que, sincerament, no pot afavorir a cap dona). Com deia ella mateixa: "On ne naît pas femme. On le devient". Llegiu Beauvoir i oblideu-vos de Sartre.
P.S.: Si visqués als EE UU votaria a la Hillary Clinton, ni que només fos perquè una dona, per primer cop a la història (sense comptar la reina Victòria d'Anglaterra o Caterina la Gran de Rússia) governi el país més important del món.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Núria!!

Pels camins inescrutables d'internet hi anat a parar a la teva pàgina. I dir-te que m'agrada el que escrius, el que comentes sobre cinema i literatura, el com veus la vida. Potser és que comparteixo moltes de les teves aficions i per això el teu blog m'ha semblat interessant.
Petons i endavant

Marta
www.bolivioncerrado.com
http://bolivioncerrado.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Mira, una fan. Es clar que votem per Hillary!! i si una es lletja, gorda i lesbiana ha de ser feminista?

núria alemany ha dit...

Hola Marta,

He vist el vostre blog; quin viatge més enriquidor!

Estimada anònim: no. Però tampoc conec a cap lesbiana lletja i gorda. Petons

Anònim ha dit...

Hola Núria!

Llegit el teu comentari i passat el teu blog al meu company...
Et seguirem llegint

Marta

martaborrellv@yahoo.es