28 de novembre del 2007

'La mort de la cultura francesa' ?


La revista Time d'aquesta setmana obre amb un article provocador: La mort de la cultura francesa. La tesi: malgrat les subvencions, el gran volum de llibres publicats al llarg de l'any (727 nous títols només aquesta rentrée), l'enorme espai que es dedica als llibres i a la cultura en general en els mitjans francesos, malgrat la infinitat de cicles de concerts, de pel·lícules franceses, de grans exposicions... Malgrat tot això, la que va ser una cultura admirada per l'excel·lència dels seus escriptors, músics, cineastes i artistes, ha perdut pistonada. És per aquesta raó, diuen a l'article, que el carismàtic nou president de la República, Nicolas Sarkozy, s'esforça per restaurar el prestigi de la grandeur francesa. A mi, que vols que et digui, ja m'agradaria tenir aquí el nivell cultural de la societat francesa.

3 comentaris:

La vida es una tómbola ha dit...

Els del Time no s'enteren: la cultura francesa ha perdut en exportació pero a dintre del seu pais té una salud estupenda

La vida es una tómbola ha dit...

salut

núria alemany ha dit...

Precisament a l'article diuen que no, que les pel·lícules més "taquilleres" són les americanes, i els llibres més llegits són traduccions de llibres anglosaxons... La veritat és que la nouvelle vague queda molt enrera i de les pel·lícules franceses que ens arriben, n'hi ha ben poques que et facin dir chapeau! Però segueixo estimant tot allò que té regust francès :)